Finse Sauna


De Finse sauna is de traditionele sauna, zoals de meeste mensen deze kennen. De Finse sauna dient vooral om het lichaam te reinigen en de spieren te ontspannen. De temperatuur (90 graden) van deze sauna zorgt voor transpiratie, waardoor afvalstoffen uit jouw lichaam worden verwijderd en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Ideaal voor na het sporten. Bij HealthclubNU vind je in de dames- en heren kleedkamer een sauna. In de sauna is er ruimte voor 6-8 personen.

Sport -en ontspanningsmassages

Een ontspanningsmassage is een totale lichaamsmassage van ongeveer 45 minuten. Het doel is om opgebouwde mentale en fysieke spanningen af te bouwen. Zo leer je weer om je te ontspannen, zodat je na een goede nachtrust volledig bent opgewassen tegen de belasting en de stress van het dagelijks leven. Een ontspanningsmassage kan ondersteunend zijn bij een therapie voor stress, burn-out of depressies, maar kan ook helpen pijnklachten te reduceren. Natuurlijk is een ontspanningsmassage gewoon prettig als cadeautje voor jezelf (of een ander).

Een sportmassage helpt je om sneller te herstellen van fysieke inspanningen. Zo voorkom je vermoeidheid, stijfheid of pijn. Soms (vaak bij oudere mensen) ontwikkelen zich chronische overbelastingsklachten die je met een sportmassage te lijf kunt gaan. Klachten die niet meer weg leken te gaan, kunnen zo alsnog worden verholpen.