Waarom professionele begeleiding een must is als je gaat sporten tijdens of na de zwangerschap.

Vera Potharst – PowerMama Coach

Sporten tijdens en na de zwangerschap, hell yeah! De voordelen zijn enorm (lees: minder fysieke klachten of andere zwangerschapskwaaltjes, sneller herstel na de bevalling met goede conditie, e.d.). Maar zorg wel dat je professionele begeleiding krijgt, hieronder lees je waarom:

Kennis

Hoe gemotiveerd of ervaren je misschien ook bent. Helaas weet jij waarschijnlijk niet goed (genoeg) wat wel en niet kan met je lijf als (toekomstige) moeder. Sorry meiden, sporten tijdens en na de zwangerschap kan helaas niet gewoon zomaar gedaan worden. Er zijn heel wat dingetjes waar we rekening mee moeten houden om jou op een zo veilig mogelijke manier fit en klachten vrij te houden. Gelukkig zijn wij als PowerMama coaches opgeleid om jou met onze kennis en ervaring op een verantwoorde manier te begeleiden. Er zijn namelijk ook nog veel oefeningen die jij wel nog veilig kan doen.

  1. Community; Bij ons PowerMama programma krijg je niet alleen een professionele coach, maar ook een te gekke groep meiden die allemaal zwanger of recent bevallen zijn. Je sport namelijk in een kleine groep zodat er nog steeds genoeg persoonlijke aandacht is. Het sporten samen is niet alleen super gezond, maar ook onwijs gezellig. Lekker kletsen, ervaringen delen en elkaar helpen op de sportschool maar ook daarbuiten mocht je dat leuk vinden.
  2. Vertrouwenspersoon; Een professionele coach is gelijk jouw vertrouwenspersoon. Hoe fijn is het dat je alles kan bespreken met iemand die jou ook nog eens begeleidt met sporten tijdens deze mooie periode. Ook als het misschien eventjes niet zo lekker gaat. Voor ons als coaches is het fijn om te weten hoe het gaat, zodat wij met alles rekening kunnen houden tijdens de lessen.
  3. Coaching; Tijdens ons programma word je niet alleen professioneel begeleid met sporten, maar ook professioneel gecoacht. Waar nodig zullen wij jou adviseren wat het beste lijkt in jouw huidige situatie, of dit nu een stapje terug is qua intensiteit of juist een stapje erbij wanneer dat wel weer kan.
  4. Iemand naast je die op alles let; Uit ervaring weten wij hoe lastig jullie het vinden om op meer dan één ding tegelijk te letten tijdens een zwangerschap 😉 Dus laat staan dat je zelf zou moeten letten op je houding, ademhaling, volgorde van de oefeningen, de klok… Gelukkig kunnen wij dat als coaches onwijs goed en zullen wij er telkens weer voor zorgen dat jij op een verantwoorde manier kan sporten.

Ben jij zwanger of recent bevallen? Klik hier om bij ons een proefles PowerMama doen en ervaar het zelf! Ervaren en onervaren sporters zijn welkom.

Deel

Laat een reactie achter