Strong Viking Hills 2018

24 mei 2018
Linda Hoenderdos

Strong Viking Hills edition 19 km

In december 2017 hebben wij ons ingeschreven voor de Strong Viking op zondag 20 mei (eerste pinksterdag). Met een groepje van 5 hadden wij voornemens om de 19 km te gaan lopen met ongeveer 50 obstakels. In januari is een ieder gestart met zijn of haar voorbereiding. Voor mij was dat voornamelijk mijn hardloop conditie verbeteren en daarnaast wat krachttraining doen, zodat ik de obstakels zou kunnen doen. In 4 maanden tijd ben ik van een half uur hardlopen naar een uur hardlopen gegaan met een gemiddeld tempo van 10 km/h. Dit was voor mij de basis om de 19km te kunnen volbrengen.

Zondag 20 mei was het dan zover. Bij ons thuis verzamelden wij rond 9.00 uur om richting Spaarnwoude te vertrekken. Onze starttijd was 10.20 uur. De gezonde spanning begon een beetje op te komen, want ja het was de eerste keer dat ik een obstakel run ging doen en kwam ik al die obstakels wel door?!

Eenmaal op het (voor ons zo bekende dance valley) terrein aangekomen begon iedereen er erg veel zin in te krijgen. Leuk muziekje en een man die iedereen stond op te warmen maakte dat we klaar waren voor de start. Om 10.20 ging voor ons het startsein en direct moesten we als eerste over een muur heen klimmen, zo obstakel nummer 1 gehad, nog 49 te gaan.

Het parcours was erg afwisselend met leuke, zware en ook makkelijke obstakels. Tussendoor hardlopend door de weilanden of heuveltjes, want ja het was de hills edition. Meerdere keren zijn we over muren heen geklommen, op een half pipe gerend en een touw omhoog geklommen. Daarnaast had je ook een aantal obstakels waarbij je al hangend naar de overkant moest komen, hierbij kun je denken aan monkey bars, broeken of the wheel of steel. De makkelijke en daarnaast ook leuke obstakels waren uiteraard het modderbad waarbij je drie modderheuvels over moest en in een bad vol met modder terecht kwam. Met een schild en een knuppel elkaar van de balk af proberen te slaan, maar ook met een driehoek over een draad met elektra heen zonder een schok te krijgen. En de leukste en meest spectaculaire, the fjord drop. Hierbij ga je steil naar beneden en wordt je gelanceerd in het water.
Daarnaast hebben we ook vele malen met iets gelopen, zoals een zware ketting, zandzakken en hamer en schild. We zijn ook nog snowplanet in geweest waarbij het -5 graden was, hier zijn we door een tunnel heen gekropen en daarna moesten we omhoog lopen en weer naar beneden. Over kruipen gesproken, we zijn wel 10 keer door iets heen gekropen/getijgerd. Prikkeldraad en tunnels waren van de partij.

Na 17km begonnen de heuvels zich op te breken bij mij. Mijn bovenbenen en onderrug begonnen aardig te branden en toen mochten we dus nog een keer een heuvel op met een 30kg wegende zandzak. Op de heuvel ben ik ongeveer drie keer gestopt, omdat mijn benen op ontploffen stonden, maar door mijn vrienden waar ik mee liep ben ik die heuvel op geschreeuwd. De laatste kilometer was aangebroken en daar kwamen nog 3 obstakels waarbij je al hangend naar de overkant moest, ook hier waren mijn armen helemaal opgebrand en redde ik het niet om deze obstakels af te maken. Het einde was in zicht en je hele lichaam voelde pijnlijk aan, nog drie etages op klimmen en we waren er. Boven op de finish waren wij er eindelijk na 3 uur en 55 minuten lang zwoegen.
Yes we did it. We are vikings!!!

Na afloop hebben wij uiteraard gevierd dat wij het gehaald hebben en na een paar dagen hebben wij alweer zin in volgend jaar, want dan gaan we weer. Het is leuk als groep, om elkaar aan te moedigen en te helpen waar nodig is. Het is een uitdaging voor je lijf. Al met al een zeer gave ervaring! Strong Viking 2019 here we come!

Deel

Laat een reactie achter